Powered By Blogger

12 Μαρτίου 2020

Κρέμα Καραμελίτα – crema caramelita


www.gli-pedia.blogspot.com

  Ένα γευστικό παγωμένο γλύκισμα, που θα προσφέρετε το απόγευμα, ή, μετά το γεύμα. Δροσερό και νόστιμο, τρώγεται πολύ ευχάριστα το καλοκαίρι.   .   .   .

  Αλλά η Καραμελίτα είναι ευπαρουσίαστο και καθόλου δύσκολο στην Παρασκευή του. 

 (Τα υλικά που εσωκλείονται στην Παρασκευή αυτή είναι για έξι (6) άτομα).


   Υλικά :  Καραμελίτας

     8 αυγά.
1 κιλό γάλα.
200γρμ.  Ζάχαρη.
100γρμ.  Σοκολάτα κοβερτούρα.
12  φύλλα ζελατίνης.
300γρμ.  Κρέμα σοκολάτα.




          ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

   Ξεκινώντας παίρνουμε το γάλα, μετά τα αυγά, κατόπιν την ζάχαρη, όπου φτιάχνουμε με αυτά τα υλικά μία κρέμα που την ονομάζουν αγκλαίζ.

Κατόπιν καθώς είναι ζεστή, μόλις τη βγάλετε από την φωτιά προσθέστε τη ζελατίνη μαλακή, σε κρύο νερό. Ανακατέψτε ώστε να διαλυθεί η ζελατίνη.
Περάστε από λεπτό τρυπητό.

Προσθέστε σιρόπι καραμέλα, το οποίο φτιάχνετε με 200γρμ. Ζάχαρη και ζεστό νερό.

  Αφήνουμε την καραμέλα αρκετή ώρα να κρυώσει.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να μας γίνει σαντιγί, κρατήστε ένα μικρό μπολ για τη γαρνιτούρα, προσθέστε την υπόλοιπη στην κρέμα που ήδη θα έχει αρχίσει να πήζει.

  Αναμίξετε και μοιράστε σε ατομικά μπολ.

  Βάλτε τα μπολ στο ψυγείο.

Όταν παγώσει σχεδιάστε με τη λιωμένη σοκολάτα λωρίδες πάνω στην επιφάνειά της, έτσι ώστε να σχηματίζουν ρόμβους.

Θα λιώσετε δηλαδή τη σοκολάτα με 1 κουταλιά νερό, θα τη ρίξετε σε ένα χωνάκι από αλουμινόχαρτο, που θα σας χρησιμεύει ως κορνέ, και θα τη ρίξετε στην επιφάνεια της κρέμας.

   Κατόπιν γαρνίρετε με την κρέμα σαντιγί.

  Αν θέλετε την τοποθετείται στο ψυγείο.

Αν δεν θέλετε την σερβίρετε με την συνοδεία μίας γκοφρέτας, ή, με μπισκότα.

  Τα ατομικά μπολ να μην είναι μεγάλα!

Η κρέμα μπορεί να είναι μέρες στο ψυγείο αλλά την γαρνίρετε πάντα τελευταία στιγμή.

  Επιμέλεια Άρθρου & Φωτογραφίας : Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου