Εάν είστε λάτρης των κολοκυθιών, δεν
χάνετε να την δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή μου, είναι απλή και υγιεινή. Για να
φανταστείτε εμείς μαγειρεύουμε χωρίς αλάτι. . .
ΥΛΙΚΑ
1½ κιλό κολοκυθάκια.
1 κρεμμύδι ξερό.
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια.
3-4 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο.
2 κουταλιές της σούπας δυόσμος.
100γραμ. γιαούρτι.
300γραμ. κίτρινο τυρί.
4 αυγά.
4-5 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
Λίγο λάδι.
Αλάτι & πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα κολοκύθια, τα βάζουμε στο σουρωτήρι με
λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα σουρωμένα κολοκύθια, το
τριμμένο κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο τον
δυόσμο, το γιαούρτι, το τριμμένο τυρί, τα αυγά, και αρχίζουμε να ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι μέχρι να
μας γίνει μία ομοιογενείς μάζα, όχι πολύ σφικτή.
Λαδώνουμε ένα ταψί απλώνοντας το μείγμα,
πάχους όσο ένα δάκτυλο, όχι όρθιο στα πλάγια, (δηλαδή, 2 εκατοστά το πάχος).
Ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω.
Ανοίγουμε τον φούρνο, ψήνουμε στους 180 Βαθμούς, για
μία ώρα.
Σερβίρετε σε πιατέλα κόβοντάς την σε
κομμάτια της αρεσκείας σας.
Επιμέλεια Άρθρου & Φωτογραφίας : Γεώργιος
Λυμπερόπουλος
Η αναζήτηση στο άρθρο : Κολοκύθια, κολοκυθάκια, Φύλλο, Κολοκυθόπιτα, pumpkin pie, χωρίς, xoris, fyllo, fillo, kolokithia, kolokithopita, #xoris, #fyllo, #fillo, #kolokithia, #kolokithopita, #κολοκυθοπιτα, #kolokithopita, #koloki8opita, #kolokithi,
GLi – Pedia, Εγκυκλοπαίδεια,
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου