Κροκέτες ξέρετε να φτιάχνεται; Αν δεν ξέρετε δεν είναι τίποτα το έξοχο, το
καταπληκτικό. Εδώ δείτε, αν το κάνετε όπως εδώ θα είστε ΙΝ στα πράγματα κατ` όπως
λέμε. . .
Ελάτε λοιπόν να φτιάξουμε Κροκέτες πατάτας με αμύγδαλα. . . .
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατάτες.
60γραμ. Βούτυρο φρέσκο.
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος άγλυκη.
120γραμ. ασπρισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
Άνηθο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράστε τις πατάτες και λιώστε τες, ανακατέψτε τες με το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και προσθέστε τον άνηθο.
Αλευρώστε τα χέρια σας και φτιάξτε την ζύμη για κροκέτες.
Τυλίξτε τες στα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα και ψήστε τες προσεκτικά σε βούτυρο.
Αφήστε τες να στραγγίξουν σε καθαρό χαρτί και σερβίρετε με ψητό κρέας, ή
κοτόπουλο.
Επιμέλεια Άρθρου
& Φωτογραφίας : Γεώργιος Λυμπερόπουλος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου