Powered By Blogger

5 Δεκεμβρίου 2019

Συμβουλές για την Κουζίνα 01 – Kitchen Tips 01


www.gli-pedia.blogspot.com

  Ατελείωτα είναι τα προβλήματα που δημιουργούν σε μία νοικοκυρά η κουζίνα και το σπίτι. Έτσι, κάθε πληροφορία, κάθε συμβουλή  είναι χρήσιμη.  .  .  .


Το ίδιο χρήσιμες ελπίζω πως είναι και οι πάρα κάτω συμβουλές :


        Για τα αυγά.
Τα αυγά που πρόκειται να βράσετε πρέπει να τα βγάλετε από το ψυγείο τουλάχιστον δύο ώρες νωρίτερα. 

Αν το ασπράδι του αυγού χτυπημένο μαρέγκα δεν είναι αρκετά αφράτο, προσθέστε λίγη ζάχαρη και μερικές σταγόνες λεμόνι.

Μισό τσόφλι αυγού, στο κέντρο του οποίου θα κάνετε μία τρύπα, μετατρέπεται σ` ένα θαυμάσιο τρυπητό, που θα σας επιτρέψει να γεμίσετε μπουκάλες με πολύ μικρό στόμιο, (άνοιγμα).


         Για το αλάτι.


Αν το αλάτι έχει υγρανθεί, βάλτε το σε γυάλινο βάζο μαζί με μερικούς κόκκους από ρύζι. Οι κόκκοι του ρυζιού θα απορροφήσουν όλη την υγρασία.

Αν σας έπεσε πολύ αλάτι στο φαγητό, προσθέστε στο διάστημα που θα ψήνετε, μία πατάτα. Θα απορροφήσει το επί πλέον αλάτι.



       Για τα ψάρια!

Αν κάνετε ψάρι βραστό, να προτιμήσετε σφυρίδα, συναγρίδα, ή, λαβράκι.

Τα καλύτερα ψάρια για την σχάρα είναι η τσιπούρα και το λυθρίνι.
Για γιαχνί όλα τα ψάρια είναι κατάλληλα. Εκτός από τα πολύ παχιά, γιατί θα γίνουν βαριά.

Για να μην σκάσει και ανοίξει το ψάρι, βάλτε το να βράσει μέσα στο νερό, στο οποίο θα προσθέσετε λίγο ξύδι και κρατήστε την φωτιά χαμηλά, σε όλο το διάστημα του βρασμού του.


         Για το ρύζι.

Στο ρύζι που βράζει μη προσθέσετε ποτέ νερό, ή, ζωμό κρύο. Πρέπει να είναι βραστά, διαφορετικά το ρύζι θα γίνει σκληρό.

Αν το ρύζι που βράσατε είναι αλμυρό, στραγγίξετε το και ξεπλύνετε το με μπόλικο νερό της βρύσης. Μετά το ξαναζεσταίνεται στην κατσαρόλα με λίγο βούτυρο.

Για να γίνει ποιο λευκό το ρύζι πιλάφι, προσθέστε στο νερό που βράζει το μισό χυμό λεμονιού.


          Για το αλάτι.

Αν το αλάτι έχει υγρανθεί, βάλτε το σε γυάλινο βάζο μαζί με μερικούς κόκκους από ρύζι. Οι κόκκοι του ρυζιού θα απορροφήσουν όλη την υγρασία.

Αν σας έπεσε πολύ αλάτι στο φαγητό, προσθέστε στο διάστημα που θα ψήνετε, μία πατάτα. Θα απορροφήσει το επί πλέον αλάτι.


  Επιμέλεια Άρθρου & Φωτογραφίας : Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου