Powered By Blogger

29 Σεπτεμβρίου 2020

Μουστοκούλουρα χωρίς ζάχαρη - Mustache cookies without sugar

 Ελάτε να φτιάξουμε μία ωραία παραδοσιακή συνταγή λόγο της εποχής του χρόνου. Η γνωστή σε όλους μας μουσταλευριά αλλά χωρίς ζάχαρη θα είναι η δική μου!  .  .  .  .

 

        ΥΛΙΚΑ :

300γρμ:  Μούστο

250γρμ:  Ηλιέλαιο

150γρμ:  Πετιμέζι 

650γρμ:  Αλεύρι

         1    Κουτάλι Σούπας Κονιάκ

1 ½  Κουταλάκι του Γλυκού Σόδα

¼   Στην μύτη του κουταλιού Γαρύφαλλο

        1     Κουταλάκι του Γλυκού Κανέλλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  (συνταγής μουστοκούλουρων) :

  Σε ένα μπολ βάζουμε το Ηλιέλαιο μετά το μούστο μετά το γαρύφαλλο, μετά το πετιμέζι, μετά το κονιάκ, μετά την κανέλα μετά την σόδα και στο τέλος αρχίζοντας να ανακατεύουμε βάζουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ώστε να φθάσει η όλη ζύμη να ξεκολλά από το μπολ.

(Προσοχή! Όταν πέσει η σόδα ίσως σας αφρίσει λίγο. . . μην ανησυχήσετε…)

Παίρνουμε ένα κορνέ σακούλα μίας χρήσης όπου το γεμίζουμε με την έτοιμη ζύμη, κάνοντας μπροστά του ένα άνοιγμα.

Ανοίγουμε το φούρνο μας στους 180ο βαθμούς και γυρνώντας την κουζίνα στον αέρα τον φούρνο. Προθέρμανση 180ο!

Κατόπιν παίρνουμε ένα ταψί μεγάλο, ή, μία λαμαρίνα του φούρνου μας και βάζουμε μία κόλλα ψησίματος όπου κατόπιν τοποθετούμε την ζύμη του κορνέ όπως φτιάχνονται τα κουλουράκια.

Όταν τα βάζουμε για ψήσιμο πρέπει να είναι μέσα γύρω στα 20΄- 25΄ λεπτά της ώρας. Μέχρι να ροδίσουν που λέμε!

Όταν ψηθούν και τα βγάλουμε, τα τοποθετούμε λίγη ώρα εκτός ώστε να κρυώσουν.

Και κατόπιν τα τοποθετούμε σε μπολ κλειστό, ή, σε σακούλα κλειστεί, ώστε να παραμείνουν μαλακά και αφράτα όπως τα βγάλαμε από τον φούρνο.

   Αν τα φτιάξετε καλή επιτυχία!

                             Η συνταγή είναι της Κας Ασιλιάν Μαρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου