Powered By Blogger

19 Σεπτεμβρίου 2020

Κατασκευή Ψωμιού – Kataskevi psomiou

 

Ψωμί_gli-pedia


Μία κατασκευή ψωμιού που νομίζω θα σας αρέσει να την φτιάξετε και εσείς! . . .


   Υλικά Κατασκευής Ψωμιού : 

 

  250γρμ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις,

  250γρμ. Αλεύρι κίτρινο για ψωμί,

1      1  Φακελάκι ξερή Μαγιά,

1         Κουτάλι Σούπας Λάδι, 

      Χρησιμοποίησα μίξ μπαχαρικών για γεύση,  (κουρκουμά, σκόνη μουστάρδα, σκόνη κρεμμύδι, σκόνη σκόρδο.)

Στο τέλος βάζουμε νερό χλιαρό όσο πάρει.

Αλάτι.

gli-pedia ψωμί κατασκευή...

 

   Εκτέλεση Κατασκευής Ψωμιού :


Βάζουμε σε μπολ τα Αλεύρια την μαγιά το μείγμα μπαχαρικών το λάδι λίγο αλάτι αρχίζοντας να ζυμώνουμε.  

Πλάθουμε την ζύμη ώστε να γίνει μία ωραία ζύμη και να μη κολλάει στα χέρια.

Κατόπιν την τοποθετούμε σκεπάζοντας την με πετσέτα από πάνω ώστε να ξεκουραστεί γύρω στις δύο ώρες σε λεκάνη σε ζεστό μέρος. Έτσι ώστε αυτή τις ώρες αυτές θα φουσκώσει.

Μετά από δύο ώρες βγάζουμε το ζυμάρι απ` το μπολ φτιάχνοντας ένα καρβέλι το τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα από κάτω όπου το χαρακώνουμε από πάνω και το τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο για να ψηθεί.

Το ψωμί το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο  Βαθμούς, πάνω κάτω, όχι αέρα.

   Ψήνω το ψωμί μου για 50΄ έως 60΄λεπτά της ώρας.

 

Επίσης προσθέτω εδώ :  Στο κάτω μέρος του φούρνου τοποθετώ ένα λεκανάκι με νερό.

                        Η Συνταγή είναι της Κας Μαρίας Ασιλιάν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου