Powered By Blogger

20 Ιανουαρίου 2020

Σπαγγέτο Καρμπονάρα – Spaggeto Karmponara

www.gli-pedia.blogspot.com

Μία συνταγή πικάντικη, ιταλική. Ένας τρόπος για ν` ανανεώσετε τα κλασικά μακαρόνια με σάλτσα που ξέρατε.   .   .  .

     Τα υλικά της συνταγής είναι για 4 άτομα. . .


       ΥΛΙΚΑ 

     1  κιλό Σπαγγέτο.

     2  αυγά, χτυπημένα.

1/3  φλυτζανιού παρμεζάνα, (τυρί κεφαλοτύρι τριμμένο).

1/3  φλυτζανιού λευκό κρασί.

6  φέτες μπαίηκον.

2  φλυτζάνια λάδι.

Πιπέρι φρεσκοκομμένο μαύρο.

Αλάτι.


www.gli-pedia.blogspot.com


       ΕΚΤΕΛΕΣΗ    


   Βάλτε τα μακαρόνια να βράσουν σε αλατισμένο νερό.

(sx.1)

   Αφήστε τα να βράσουν  7΄έως 8΄ λεπτά ώστε να γίνουν «AL DENTE», όπως τα λένε οι Ιταλοί. Να είναι λίγο σκληρά κατά το μάσημα.

Ενώ τα μακαρόνια βράζουν :   (sx. 2)

Έχετε τα αυγά έξω από το ψυγείο για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπήστε τα στο μίξερ, ή στο χέρι με το σύρμα των αυγών ανακατεύοντας με τα αυγά το τριμμένο τυρί.

Τηγανίστε το μπέικον στο λάδι. Συνεχίζοντας, προσθέστε το κρασί και συνεχίστε έως ότου εξατμισθεί το κρασί.

www.gli-pedia.blogspot.com

Στραγγίξτε τα μακαρόνια.

          Ρίξτε τα σε ζεστό τηγάνι.

   Προσθέστε το μίγμα των αυγών με το τυρί, το ζεστό λάδι και το μπέικον και άφθονο πιπέρι.

Ανακατέψτε γρήγορα.
Σερβίρετε σε ζεστά πιάτα. !!                

Επιμέλεια Άρθρου & Φωτογραφίας : Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου