Powered By Blogger

20 Ιανουαρίου 2020

Μάθημα μαγειρικής για τα μακαρόνια – Mathima mageirikis gia ta makaronia


www.gli-pedia.blogspot.com

 Εδώ θα μάθουμε έναν νεότερο τρόπο, μαγειρέματος μακαρονιών. Θυμάστε όλες τις λεπτομέρειες το πώς έφτιαχναν οι μάνες μας, ή οι γιαγιάδες μας τα μακαρόνια!   .   .   .


    Ε! Καμία σχέση. Διαβάστε εδώ τις λεπτομέρειες! . . . 


    Ρίχνουμε τα μακαρόνια μας στο αλατισμένο νερό της κατσαρόλας, που βράζει, όταν έρθει όμως η ώρα να τα σουρώσουμε δεν τα σουρώνουμε γυρνώντας την κατσαρόλα όλη στο σουρωτήρι, αλλά με μία τρυπητή κουτάλα και κατόπιν δεν τα ξεβγάζουμε τα μακαρόνια μας με κρύο νερό όπως κάναμε, αλλά συνεχίζουμε γυρνώντας τα στην κατσαρόλα μας.


           
  Διότι όλα αυτά που κάναμε ήταν εις βάρος μας!

   Τα βρασμένα ζυμαρικά αφήνουν ένα κολλώδες υγρό, όταν τα στραγγίζουμε. (Αυτό το κολλώδες υγρό είναι το άμυλο των μακαρονιών). Έτσι το υγρό αυτό το κολλώδες φεύγει κατά το δεύτερο ξέβγαλμα που κάναμε. Εδώ όμως εάν δεν το κάνουμε το ένα μέρος μένει επάνω του, οπότε το άμυλο βρίσκετε επάνω του, φυσικά όχι όλο αλλά μέρος του αμύλου.

www.gli-pedia.blogspot.com


 
   Κατόπιν ρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα ανακατεύοντας μαζί την σάλτσα τους, ή το τυρί τους, έτσι μπορούμε να έχουμε ένα γευστικότατο πιάτο μακαρονάδας.

   Εάν θέλουμε να το εμπλουτίσουμε επίσης ακόμη με πρόσθετα, κάνουμε: 

   Σβήνοντας το μάτι της κατσαρόλας προσθέτουμε στα μακαρόνια μας μέσα τρεις έως και τέσσερις κουταλιές της σούπας βούτυρο, ανακατεύοντας τα μακαρόνια συνεχώς ώστε να εξαφανιστεί το βούτυρο επάνω στα μακαρόνια μας. Αυτό θα προσδώσει στο πιάτο μας έμφαση δημιουργώντας ένα είδος κρέμας.

   Κατόπιν ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, στην συνέχεια το τριμμένο τυρί και αν θέλουμε να το κάνουμε ποιο πικάντικο του βάζουμε κάποια μπαχάρι α, ή ακόμη και βότανα. 

  Επιμέλεια Άρθρου & Φωτογραφίας : Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου