Powered By Blogger

1 Ιουνίου 2019

Καθαρισμός σπιτιού 2 – Katharismos spitioy 2

gli-pedia.blogspot.com

Θέλετε να φρεσκάρετε το σπίτι ως καλωσόρισμα της κάθε εποχής; Ευτυχώς, με τα καινούργια ειδικευμένα προϊόντα που κυκλοφορούν, οι δουλειές του νοικοκυριού γίνονται ποιο απλές και εύκολες, ενώ το αποτέλεσμα είναι ασφαλώς καλύτερο. . . 


Μερικές λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξετε κατά τη γενική καθαριότητα του σπιτιού :  

Τα ταβάνια :   Αδειάστε τα δωμάτια, σκεπάστε με παλιά σεντόνια τα έπιπλα, εάν έχετε χαλιά, ξεκρεμάστε τις κουρτίνες καθώς επίσης και τους πίνακες από τους τοίχους. Ξεκινήστε από το ταβάνι με μία μακρυά ξεσκονίστρα με περασμένο ένα πανί επάνω. Μετά σιγά – σιγά με την ίδια θα ξεσκονίσετε τους τοίχους όπου όποιον τοίχο τελειώνετε θα τοποθετείτε και τον ανάλογο πίνακα.

Εδώ θα μείνω λίγο. Εγώ προσωπικά δεν πλένω τοίχους. Όμως για αυτούς που τους ενδιαφέρει το πλύσιμο των τοίχων θα αναφέρω εδώ, πως για να πλύνω ένα τοίχο πρέπει να έχω ένα σφουγγάρι μαλακό και απορρυπαντικό. 

Το πλύσιμο πρέπει να γίνεται από επάνω προς τα κάτω. Ξεπλένετε με συνθετικό δέρμα βρεγμένο και καλά στημένο. Στο εμπόριο υπάρχουν εξ` άλλου ειδικά προϊόντα που βγάζουν όσους λεκέδες αντέχουν στο πλύσιμο.

Οι λαδομπογιές :   Αν στις λαδομπογιές των τοίχων έχουν σχηματισθεί λεκέδες, βουτήξετε ένα πανάκι με λάδι και τρίψετε το μέρος, που θέλει καθάρισμα. Οι λεκέδες θα εξαφανιστούν.

Τα καλοριφέρ :   Καθαρίζουν αποτελεσματικά αν περάσετε ανάμεσα από τη μια φέτα και την άλλη το λεπτό εξάρτημα της ηλεκτρικής σκούπας που μοιάζει με σωλήνα. Ένα καλό πλύσιμο, με σφουγγάρι βουτηγμένο σε νερό και απορρυπαντικό που δεν κάνει πολύ αφρό, καθαρίζει αποτελεσματικά τους λεκέδες αλλά και την κάπνα.

Τα παράθυρα :   Ξεσκονίζετε τα παντζούρια με βούρτσα με μακρύ τρίχωμα, ή ακόμα και με το εξάρτημα της ηλεκτρικής σκούπας. Πλένετε με σφουγγάρι και απορρυπαντικό αλλά ξεβγάζετε καλά. Στο τέλος για την ολοκλήρωση, καθαρίζετε τα πρεβάζια και τα μάρμαρα.

gli-pedia.blogspot.com
Τα τζάμια :  Ακόμη κι εκείνα της τηλεοράσεως θέλουν καλό καθάρισμα. Υπάρχουν ειδικά προϊόντα στο εμπόριο που διευκολύνουν σημαντικά τη δουλειά σας. Σκουπίστε με μαλακό, πολύ καθαρό πανί.

Το παρκέ :   Για το παρκέ διαρκείας, αρκεί ένα καλό σφουγγάρισμα με σφουγγαρόπανο. Διαφορετικά χρειάζεται τρίψιμο με το σύρμα. Καθαρίζετε κατόπιν με νέφτι και περνάτε με παρκετίνη.

Τα έπιπλα :   Στο εμπόριο υπάρχουν επίσης θαυματουργά προϊόντα, που δίνουν την γυαλάδα του καινούργιου στα λουστραρισμένα έπιπλα, την παλιά τους λάμψη σ` εκείνα που είναι βαμμένα με λαδομπογιά. Οι λερωμένες στόφες καθαρίζονται με τα ίδια εκείνα προϊόντα που προορίζονται για το καθάρισμα των χαλιών, ενώ για τις πλαστικές και δερμάτινες ταπετσαρίες υπάρχει ένα ειδικό προϊόν που τις καθαρίζει και τις ανανεώνει.

Τα μπρούτζινα αντικείμενα :   Θα βρείτε μία ολόκληρη σειρά από ειδικά προϊόντα στα μαγαζιά, που θα τα κάνουν και πάλι να γυαλίζουν. Σκουπίστε κατόπιν-κατόπιν με στεγνό πανί.

Είδη από πορσελάνη :   Θα πλύνετε με ζεστό νερό και σαπούνι. Ξεπλύνετε με κρύο νερό, σκουπίστε με μαλακό πανί.

Ποτήρια, κρυστάλλινα αντικείμενα :  Θα τα καθαρίσετε με καθαρό νερό και σαπούνι. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Αφήστε να στεγνώσουν, αναποδογυρίζοντάς τα και σκουπίστε με πανί, που δεν αφήνει χνούδι.

Τα ασημικά :   Βουτήξτε μέσα σε σαπουνάδα, τρίψτε με μία βούρτσα μαλακή, ξεπλύνετε με κρύο νερό και σκουπίστε. Κατάλληλη επίσης η σόδα.

gli-pedia.blogspot.com


Συμβουλή :  Όλα τα «ειδικά» προϊόντα καθαρισμού, που αναφέρoνται εδώ μέσα υπάρχουν σε πολλές μάρκες. Θα τα βρείτε στα μεγάλα καταστήματα ειδών οικιακής χρήσεως, ή στα Σούπερ-Μάρκετ. 


  Επιμέλεια Άρθρου & Φωτογραφίας : Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Η αναζήτηση στο άρθρο :   spiti, home, house, σπίτι, cleaner, clear, καθαρισμός, νοικοκυριό, νοικοκυρά, Καθαρισμός σπιτιού, Katharismos spitioy, housewife, household, #katharismos, #katharismosspitiou, #nikokira, #noikokyra, #housewife, @katharismosspitou, @katharismowspitioy, @housewife, @nikokira,  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου