Powered By Blogger

1 Ιουνίου 2019

Καθαρισμός σπιτιού_1 – Katharismos spitioy_1

  
gli-pedia.blogspot.com


   Για την ώρα που συγυρίζετε το σπίτι, ή κάνετε τις άλλες βαριές δουλειές του σπιτιού, είναι απαραίτητο να φοράτε κάτι πρόχειρο, ώστε να σας διευκολύνει στις κινήσεις σας.

Καθώς επίσης και ένα ζευγάρι παπούτσια χωρίς τακούνι, ώστε να μπορείτε να αποδίδετε στο μέγιστο. 

     Για το καθάρισμα :  Ηλεκτρική σκούπα, παρκετέζα, σκούπα. Βούρτσα για σκούπισμα, σκούπα ειδική για σφουγγάρισμα, ή σφουγγαρόπανο, φαράσι, 4 ξεσκονόπανα από μαλακή φανέλα. Καμηλόδερμα, κουβάς, βούρτσα για τα σκαλιστά έπιπλα, φυσικό σφουγγάρι. Ειδικά προϊόντα για τον καθαρισμό :  παρκετίνη, βερνίκι επίπλων, οινόπνευμα φωτιστικό, υγρές κρέμες, απορρυπαντικά, θειούχα και σαπούνια.

gli-pedia.blogspot.com

     Τα πατώματα :  Μία μικρή ανάπτυξη για το πώς κάνουμε : Παρκέ – Θα περάσετε πρώτα με σύρμα ακολουθώντας τα νερά του ξύλου κατόπιν πλύνετε με πανί βουτηγμένο σε βενζίνη, ή νέφτι. Όταν στεγνώσει καλά θα περάσετε την καινούρια παρκετίνη. Γυαλίστε καλά δύο φορές με πανί μάλλινο. Αν έχετε παρκέ διαρκείας αρκεί να σφουγγαρίσετε με πολύ στημένο σφουγγαρόπανο και κατόπιν να περάσετε ένα στεγνό πανί.  

 -  Μωσαϊκό, ή πλακάκια – Σφουγγαρίστε με νερό και απορρυπαντικό, ή νερό και σόδα. Όταν στεγνώσουν περάστε την ειδική παρκετίνη που θα τα διατηρήσει γυαλιστερά για πολύ καιρό.  

– Μάρμαρο -  Σφουγγαρίστε με νερό και αμμωνία, κατόπιν περάστε υγρή, ή στερεά παρκετίνη, τρίψτε καλά. 

– Λινολάιουμ – Σφουγγαρίζετε με χλιαρό νερό όπου θα λιώσετε κομματάκια από σαπούνι Μασσαλίας. Ξεπλύνετε και σκουπίστε, κατόπιν γυαλίστε με ελάχιστη παρκετίνη. Χρησιμοποιήστε κρύο γάλα για να βγάλετε τους λεκέδες που έχει. 
Ποτέ σόδα, ή αλισίβα.

     Για τα πιάτα :  Δύο λεκάνες, μπολ για τα λεπτά πλυσίματα, ασημικών, κρυστάλλων κλπ. Βούρτσα για τα πιάτα σύρμα ψιλό και χονδρό, συνθετικό σφουγγάρι με πλαστική λαβή. Ειδική βούρτσα για τις μποτίλιες, επίσης μία άγρια βούρτσα. Απορρυπαντικά και σαπούνι, 12 πετσέτες για τις κατσαρόλες, 4 πετσέτες για τα ποτήρια. Επίσης ένα φυσικό σφουγγάρι, ξύδι, ειδικά προϊόντα για τα μαχαίρια, τις κατσαρόλες, κλπ.

     Για το πλύσιμο :  Πλυντήριο, ή, σκάφη με πλάκα αυλακωτή, υγρό σαπούνι, σαπούνι πλάκα,  Βούρτσα άγια, χλωρίνη, αμμωνία, λουλάκι. Ειδικά προϊόντα για λεπτά ρούχα.

     Για το σιδέρωμα :  Τραπέζι, ή σανίδα ντυμένη – Σιδερώστρα. Ηλεκτρικό σίδερο, πανί ειδικό για βρέξιμο, μπολ, σφουγγαράκι, κόλλα βόρακα, ψεκαστήρι.

     Για τα ρούχα :  Βούρτσα για ρούχα, βούρτσα για καπέλα, αμμωνία, βενζίνη καθαρή, Ειδικό προϊόν για το καθάρισμα λεκέδων. Απορρυπαντική σκόνη, κουρέλια λεκέδων. Κουρέλια βαμβακερά, στυπόχαρτο.

     Για τα παπούτσια :  Βερνίκια και άσπρη κρέμα για γυάλισμα, βούρτσα σκληρή, κουρέλια, βούρτσα μαλακή, βούρτσα και ειδικό υγρό για καστόρι.    

  Επιμέλεια Άρθρου & Φωτογραφίας : Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Η αναζήτηση στο άρθρο :   spiti, home, house, σπίτι, cleaner, clear, καθαρισμός, νοικοκυριό, νοικοκυρά, Καθαρισμός σπιτιού, Katharismos spitioy, housewife, household, #katharismos, #katharismosspitiou, #nikokira, #noikokyra, #housewife, @katharismosspitou, @katharismowspitioy, @housewife, @nikokira,  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου