Powered By Blogger

25 Νοεμβρίου 2020

Μακαρονάκι κοφτό – Makaronaki kofto

 Το μακαρονάκι το κοφτό το ξέρουμε όλοι μας λίγο πολύ. Συνήθως το ανταμώνουμε παντρεμένο με διάφορα & άλλα πρόσθετα συνήθως, έτσι και εδώ κάτι θα βάλουμε μέσα! Για πάμε να το φτιάξουμε.  .  .  .

 

      Υ Λ Ι Κ Α  : (Για 4 άτομα)


    400γρμ.  Μακαρονάκι κοφτό

    ½   Κρεμμύδι

    50γρμ.  Βούτυρο

        1     κουτί (250γρμ.)  Τομάτες αποφλοιωμένες 

        1     Λεμόνι

        1     κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 

1  μικρό κουτί Αρακά 

4  Σαρδέλες καθαρισμένες 

50γρμ.  Παρμεζάνα 

Τυρί τριμμένο (Μυζήθρα)

Λίγο Λάδι

Ανάλογο,  Αλάτι  &  Πιπέρι

 


Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η  :  (Για το Κοφτό Μακαρονάκι)


Ετοιμάζοντας πρώτα τη σάλτσα. . .

Βάλτε σε τηγάνι βούτυρο να κάψει.

Προσθέτοντας τώρα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αφήστε το ώσπου να ροδίσει.

Προσθέστε μετά από αυτά τις τομάτες, τον αρακά και τον μαϊντανό, ρίξετε ελάχιστο αλάτι και αρκετό πιπέρι, κατόπιν ρίξετε νερό ζεστό αφήνοντας την σάλτσα να σιγοβράζει για μισή ώρα ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Λίγο πριν βγάλετε τη σάλτσα από τη φωτιά (5΄ λεπτά) προσθέστε τις τρεις σαρδέλες καλά πλυμένες και στεγνωμένες και αναμίξετε.

Εν τω μεταξύ θα έχετε βάλει να βράζουν 4 κιλά νερό σε μία κατσαρόλα.

Όταν βράσει, ρίχνετε τα μακαρόνια, αφήνοντάς τα να βράσουν.

Τα στραγγίζετε και τα περιχύνετε αμέσως με την έτοιμη σάλτσα και το τριμμένο τυρί.

Αν θέλετε γαρνίρετε την πιατέλα με μερικά φιλετάκια αντζούγιας στρογγυλά.

 

 

Επιμέλεια Άρθρου & Φωτογραφίας : Γεώργιος Λυμπερόπουλος


Η αναζήτηση στο άρθρο :    Makaronaki kofto, Makaoni cut, #μακαρονακικοφτο, #μακαρονάκι_κοφτό, #μακαρονάκι, #makaronaki, #makaronaki_kofto, #makaronakikofto, @makaronakikofto, #mageiriki, #μαγειρική,

GLiPedia, Εγκυκλοπαίδεια,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου