Powered By Blogger

7 Δεκεμβρίου 2019

Πονόλαιμος – Ponolaimos


www.gli-pedia.blogspot.com

 Εδώ ετοίμασα σε στυλ συμβουλών όλα αυτά που πρέπει να κάνουμε, ώστε να ανακουφισθούμε από τον πονόλαιμο.  .  .


Την συγκεκριμένη εργασία την ενέκρινε ο φαρμακοποιός της γειτονιάς μου, να την δημοσιοποιήσω ανεπιφύλακτα. 


Συμβουλές για άμεση ανακούφιση πονόλαιμου

www.gli-pedia.blogspot.com


Κοτόσουπα :  Μια ζεστή κοτόσουπα είναι το ιδανικό γεύμα σε αυτή την περίπτωση για το κρυολόγημα. Ανακουφίζει τον πονεμένο λαιμό, ενώ το νάτριο που περιέχεται στον ζωμό έχει αντιφλεγμονώδες ιδιότητες.

Καταναλώστε πολλά υγρά :  Η καλή ενυδάτωση του οργανισμού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο κρυολόγημα. Πίνετε πολλά υγρά, όπως τσάι και ροφήματα από άλλα βότανα, που προσφέρουν άμεση ανακούφιση στον πονεμένο λαιμό. Επιπλέον, το τσάι (μαύρο, πράσινο, ή, λευκό) περιέχει αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμούν τις λιμώξεις. 

Γαργάρες με αλατόνερο :  Οι γαργάρες με ζεστό αλατόνερο μπορούν να μειώσουν το οίδημα στο λαιμό και να μαλακώσουν τις βλέννες, βοηθώντας στην απόχρεμψη που θα απομακρύνει γρηγορότερα τα μικρόβια, ή, τα βακτήρια. Διαλύστε μισό κουτάκι του κουταλιού αλάτι σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και κάνετε γαργάρες 3 – 4 φορές την ημέρα.

Παστίλιες και σπρέι :  Οι παστίλιες για τον βήχα διεγείρουν την παραγωγή σάλιου, έτσι βοηθά τον λαιμό να παραμείνει υγρός. Πολλές από αυτές είναι εξ` ίσου αποτελεσματικές με τις απλές καραμέλες για το λαιμό. Διαλέξτε κάποιες με δροσιστικά, ή, καταπραϋντικά συστατικά, (όπως μενθόλη, ή, ευκάλυπτο). Τα σπρέι έχουν δράση ανάλογη με τις παστίλιες. Δεν θεραπεύουν το λαιμό ούτε καταπολεμούν το κρυολόγημα, μπορούν όμως να μουδιάσουν τον πόνο προσωρινά. Έχουν επίσης αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Αντιφλεγμονώδη :  Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα χωρίς στεροειδή, που λαμβάνονται και χωρίς την συνταγή ιατρού, συνδυάζουν παυσίπονη και αντιφλεγμονώδη δράση. Θα μειώσουν το πρήξιμο που σχετίζεται με τον πονόλαιμο και θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα.

Σιρόπι για το βήχα :  Στο φαρμακείο θα βρείτε αρκετά φυτικά σιρόπια που θα βοηθήσουν να μαλακώσει ο πονόλαιμος. Δημιουργούν μια επίστρωση στο λαιμό και προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση από τον πόνο.

Αντιβιοτικά :   Περίπου το 10% των κρυολογημάτων με πονόλαιμο στους ενήλικες, προκαλείται από μία βακτηριακή λοίμωξη, όπως είναι ο πυογενής στρεπτόκοκκος. Αν η εξέταση για στρεπτόκοκκο, ή, άλλη βακτηριακή μόλυνση είναι θετική, ο γιατρός θα πρέπει να σας συνταγογραφήσει αντιβιοτικό. Η λήψη αντιβιοτικών για πονόλαιμο που προκαλείται από ιό δεν θα είναι αποτελεσματική. Πάντα να παίρνετε ολόκληρη τη σειρά του φαρμάκου ακόμα και αν αισθάνεστε καλύτερα μετά από λίγες ημέρες.



  Επιμέλεια Άρθρου & Φωτογραφίας : Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου