Powered By Blogger

20 Ιουνίου 2019

Οι παγίδες του καιρού και το αυτοκίνητο – oi pagides tou kairou kai to aytokinito

gli-pedia.blogspot.com

   Ζέστη, νεροποντή, καταιγίδες, χιόνια, αέρας, ή, ομίχλη. Τα μετεωρολογικά δελτία κάνουν ένα σωρό τέτοιες προβλέψεις σ` όλη τη διάρκεια του χρόνου. .  . 



   Μα πόσοι είναι οι οδηγοί που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις απρόβλεπτες καιρικές αλλαγές με τη βεβαιότητα ότι δεν θα διαπράξουν σφάλματα; Για` αυτό οφείλωντας να σας δώσω μερικές συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν να τερματίσετε το ταξίδι σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

         ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

  Ερώτηση :   Όταν ξεσπάσει μία μεγάλη καταιγίδα που συνοδεύεται από αστραπές σας πιάνει φόβος;

Μία άλλη ερώτηση :  Ποίες είναι οι αντιδράσεις σας;

   Για την πρώτη ερώτηση το ποιο σπουδαίο σ` αυτή την περίπτωση είναι να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας. Σκεφτείτε ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου χάρι στην απομόνωση που δημιουργούν τα λάστιχα. Παρ` όλ` αυτά, αν βρίσκετε στο επίκεντρο της καταιγίδας, καλό είναι να μην προκαλείται την τύχη : Καταφύγετε στο κρηπίδωμα του δρόμου, σβήστε τη μηχανή και χαμηλώστε την κεραία του ραδιοφώνου. Θα σας χρειαστεί μόνον λίγη υπομονή. Ο ήλιος θα ξαναβγεί.
Για τις αντιδράσεις με απλά λόγια : (Με απλά λόγια κάντε στην άκρη το αυτοκίνητό σας και περιμένετε, να περάσει η κακοκαιρία).


          ΨΙΧΑΛΑ

   Προσέξτε και τη σιγανή βροχή που κάνει εξαιρετικά ολισθηρούς τους δρόμους. Πριν ξεκινήσετε για ένα μεγάλο ταξίδι, κάντε έναν καλό έλεγχο στα λάστιχά σας και βεβαιωθείτε ότι οι υαλοκαθαριστήρες σας του παρμπρίζ λειτουργούν. Μην τρέχετε πολύ και καθαρίζετε τους καθρέφτες.

gli-pedia.blogspot.com


          ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ

   Αν βρέχει με το "τουλούμι" ελαττώστε την ταχύτητά σας. Μπορεί να συμβεί να βρείτε στο δρόμο μία λακκούβα γεμάτη νερό, η οποία δεν θα φαίνεται μια και όλος ο δρόμος θα είναι πλημμυρισμένος με νερά. Όταν λοιπόν πέσετε με ταχύτητα μέσα μπορεί να προκαλέσετε ζημιές στο αμάξι σας, ή, στην καλύτερη περίπτωση να μπει νερό στο καρμπιρατέρ και να μείνετε στο δρόμο.   

Επιμέλεια Άρθρου & Φωτογραφίας : Γεώργιος Λυμπερόπουλος  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου