Powered By Blogger

12 Μαΐου 2019

Η ραπτομηχανή – I raptomichani


gli-pedia.blogspot.com

 Η αγορά μίας ραπτομηχανής, που θα την έχετε για ολόκληρη την ζωή σας, χρειάζεται οπωσδήποτε σκέψη.   .   .  .



Πάντα χρειάζεται σκέψη σε οτιδήποτε θέλουμε να προσθέσουμε στη ζωή μας. Αλλά μία ραπτομηχανή πάντα είναι χρήσιμη γιατί είναι πολύτιμος βοηθός της νοικοκυράς.

Τώρα το πως μπορούμε να την πάρουμε την ραπτομηχανή;


   Σημείο πρώτο και σημαντικό :  

Πάρτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. 

Αν μένετε στην Αθήνα, ή, σε άλλη μεγάλη πόλη, πηγαίνετε μόνη σας στις διάφορες εταιρείες (αντιπροσωπείες) και ζητήστε να σας δείξουν διάφορα μοντέλα. 

Ρωτήστε ότι δεν καταλαβαίνετε, σημειώστε πάνω στο προσπέκτους κάθε μηχανής τις λεπτομέρειες που σας ενδιαφέρουν. φυσικά δεν πρόκειται να αγοράσετε μηχανή από την πρώτη κιόλας επίσκεψη.

Πριν κάνετε την αγορά μίας ραπτομηχανής σκεφτείτε : Ανεξάρτητα από το αν θα πληρώσετε τη ραπτομηχανή σας με δόσεις, ή, μετρητοίς, η τιμή της πρέπει να ανταποκρίνεται στις δυνατότητές σας.


   Τι δουλειές θέλετε να κάνετε : 

Αν δεν έχετε διαθέσιμο χρόνο, αν απεχθάνεστε το ράψιμο και αγοράζετε τη ραπτομηχανή μόνο για λόγους οικονομίας, ή, για να κάνετε τις απαραίτητες δουλειές στο σπίτι, (γύρισμα σεντονιών, στριφώματα, κ.λ.π.), σας είναι αρκετή μία απλή μηχανή, που κάνει ίσιο και πίσω γαζί. Σκεφτείτε όμως καλά πριν αποφασίσετε.

Οι περισσότερες τελειοποιημένες μηχανές κάνουν καρίκωμα, κέντημα, κουμπότρυπες, μαντάρισμα, κ.λ.π. Θα τις προτιμήσετε ασφαλώς αν αποφασίσετε να κεντήσετε τα ασπρόρουχα του σπιτιού.

Οι αυτόματες και υπερσύγχρονες μηχανές που κάνουν όλες τις δουλειές στοιχίζουν ακριβά. Πριν αποφασίσετε την αγορά τους, υπολογίστε αν θα τις χρησιμοποιήσετε τόσο ώστε ν` αξιοποιήσετε πράγματι τα χρήματά που θα δώσετε.           

Επιμέλεια Άρθρου & Φωτογραφίας :  Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου