Powered By Blogger

23 Νοεμβρίου 2020

φορολογική δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων - personal income tax return


Τυποποιημένο έντυπο του υπουργείου Οικονομικών, που αποστέλλεται κάθε τέλος του έτους στους φορολογούμενους.
 .  .  .

 Το έντυπο αυτό συμπληρώνεται από τον υπόχρεο φορολογούμενο, ο οποίος δηλώνει όλα τα εισοδήματα του περασμένου έτους (ατομικά και των συνοικούντων μελών της οικογένειας που βαρύνουν αυτόν), καθώς και τις μεταβολές στα περιουσιακά του στοιχεία. Από τα στοιχεία αυτά σε συσχετισμό με τις διάφορες νόμιμες εκπτώσεις υπολογίζεται το καθαρό φορολογητέο εισόδημα. Οι δηλώσεις αυτές έχουν μετατραπεί σε μηχανογραφικά έντυπα κατάλληλα για την απευθείας επεξεργασία τους από τη Μηχανογραφική Υπηρεσία Φορολογίας και τον υπολογισμό του οφειλόμενου φόρου.

Κάθε φυσικό πρόσωπο έχει υποχρέωση να υποβάλει φορολογική δήλωση εισοδήματος, εφόσον μετά τις νόμιμες μειώσεις και εκπτώσεις από το συνολικό εισόδημα απομένει φορολογητέο εισόδημα.

Η φορολογική δήλωση πρέπει να υποβάλλεται κάθε έτος σε ημερομηνίες που ορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών στην Οικονομική Εφορία που υπάγεται ο φορολογούμενος.

Η τεχνολογική εξέλιξη έχει επιφέρει αλλαγές και στο φορολογικό σύστημα, αφού οι φορολογικές δηλώσεις μπορούν πλέον να κατατίθενται μέσω ηλεκτρικών υπολογιστών.


Επιμέλεια Άρθρου & Φωτογραφίας : Γεώργιος Λυμπερόπουλος

 

Η αναζήτηση στο άρθρο :   

          GLiPedia, Εγκυκλοπαίδεια,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου