Powered By Blogger

1 Ιανουαρίου 2020

διάφορες συμβουλές - diafores symvoules


www.gli-pedia.blogspot.com

   Ατελείωτα είναι τα προβλήματα που δημιουργούν σε μία νοικοκυρά η κουζίνα και το σπίτι. Έτσι, κάθε πληροφορία, κάθε συμβουλή  είναι χρήσιμη.  .  .  .


Το ίδιο χρήσιμες ελπίζω πως είναι και οι πάρα κάτω συμβουλές: 


www.gli-pedia.blogspot.com
       Για τα Σάντουιτς!
Για να διατηρούνται τα σάντουιτς των παιδιών, τυλίγεται τα πρώτα σε ένα δροσερό μαρουλόφυλλο και μετά σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου, ή, χαρτιού κουζίνας.

       Σας ζητούν στο τηλέφωνο!
Όταν σας ζητούν στο τηλέφωνο και είναι κι άλλος κόσμος μπροστά μην πήτε ποτέ: "Πες πως δεν είμαι εδώ". Σίγουρα θα σκεφτούν πως το ίδιο θα κάνατε και για εκείνους.

       Συζήτηση τηλεφωνική!
Το τηλέφωνο δεν είναι για να κάνετε ατέλειωτες συζητήσεις με τις φίλες σας, αλλά για σύντομες αναγκαίες επικοινωνίες. Αυτό μην το λησμονείτε ποτέ και μην ξεχνιέστε με το ακουστικό στο χέρι. Είναι θέμα καλής συμπεριφοράς και κοινωνικής αγωγής, προσέξτε το.

       Αν έχετε πουλιά!
Αν έχετε πουλιά στο σπίτι πρέπει να απολυμαίνετε τα κλουβιά, για να μην δημιουργούνται βλαβερά παράσιτα.

       Για τον κήπο!
Όταν σκάβεται στον κήπο σας παραχώνετε τα ξερά φύλλα και τα φυτά μέσα στο χώμα. Θα σαπίσουν και θα γίνουν ένα θαυμάσιο λίπασμα για τις επόμενες σπορές.

       Λουλούδια στο βάζο!
Αν τα στελέχη των λουλουδιών που πρόκειται να βάλετε στο βάζο, είναι γεμάτα φύλλα, καλό είναι να αφαιρέσετε όσα είναι στο σημείο που βυθίζονται στο νερό. Τα φύλλα σαπίζουν εύκολα και μολύνουν γρήγορα το νερό.

       Για να κοιμηθείτε καλά!
Για να κοιμηθείτε καλά χωρίς βαρυστομαχιά ύστερα από ένα πλούσιο δείπνο κάντε το εξής :   Πάρτε τη φρεσκοκομμένη φλούδα ενός λεμονιού και βράστε τη μέσα σε ελάχιστο νερό. Όταν γίνει χλιαρό, φιλτράρεται το και γεμίστε ένα ποτήρι το οποίο θα πιείτε πριν ξαπλώσετε.

       Με το Ρετσινόλαδο!
Το ρετσινόλαδο κάνει πολύ καλό στις βλεφαρίδες. Περνάτε τις ρίζες τους με ένα βαμβάκι βουτηγμένο στο ρετσινόλαδο. Δυναμώνουν και πυκνώνουν.



   Επιμέλεια Άρθρου & Φωτογραφίας : Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου