Οι
παλιές νοικοκυρές το μεταχειρίζονταν πάρα πολύ σε πολλά γλυκά. Στην Ιταλία
κυρίως, από τα άνθη πορτοκαλιάς, αφαιρούν το λάδι και το ονομάζουν Νέρολι. .
.
(rose water) Το καθαρό αυτό έλαιον έχει την ιδιότητα να
αρωματίζει το νερό (όταν δηλαδή ρίξετε μερικές σταγόνες του πάνω στην επιφάνεια
του νερού). Το νερό αυτό ονομάζεται ανθόνερο και έχει μία αφάνταστα υπέροχη
μυρωδιά.
Το ανθόνερο αυτό χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική και κυρίως στα
αμυγδαλωτά, προ παντός όταν θέλετε να μαλακώσετε το μείγμα για να γίνει πιο
εύπλαστο.
Καθώς επίσης το χρησιμοποιούμε όταν
πρόκειται να ραντίσουμε ένα γλύκισμα, ή, να το πασπαλίσουμε μετά με άχνη ζάχαρη, όπως στους κουραμπιέδες, τα αμυγδαλωτά και
πολλά άλλα γλυκίσματα.
Το Ανθόνερο σαν καλλυντικό : (toilet water) Το ανθόνερο,
χρησιμοποιείται ευρύτατα στην Ζαχαροπλαστική μα και στην κατασκευή
καλλυντικών.
Το ανθόνερο
χρησιμοποιείται επίσης και στα διάφορα καλλυντικά, κρέμες, λοσιόν προσώπου και
χειρών.
Υπάρχουν κοκέτες κυρίες που δεν πλένουν το πρόσωπό τους παρά μόνον με
ανθόνερο.
Είναι ένα από τα αθωότερα και περισσότερο εύχρηστα συστατικά των
καλλυντικών του προσώπου.
Επιμέλεια Άρθρου & Φωτογραφίας : Γεώργιος Λυμπερόπουλος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου