Powered By Blogger

11 Ιουλίου 2019

Μέθη – methi


gli-pedia.blogspot.com

Το σύνολο των διανοητικών και οργανικών διαταραχών που προκαλούνται από τη δηλητηρίαση με οινόπνευμα ή άλλες παρόμοιες τοξικές ουσίες.  .  .



Εκδηλώνεται σε τρία στάδια:

Στάδιο διεγερτικών φαινομένων :  Η πυκνότητα του οινοπνεύματος στο αίμα κυμαίνεται μεταξύ 50-150 χιλ. %. Το άτομο εμφανίζει γενική ευφορία και βαθμιαία χάνει τον αυτοέλεγχό του. Παρατηρείται μείωση της όρασης, άμβλυνση της ακοής και επιμήκυνση του χρόνου αντίδρασης στα διάφορα ερεθίσματα.

Στάδιο αταξικών φαινομένων :  Η πυκνότητα του οινοπνεύματος στο αίμα κυμαίνεται μεταξύ 150-250 χιλ. %. Το άτομο εμφανίζει αστάθεια στο βάδισμα, διαταραχές της μνήμης και βαθμιαία χάνει την ισορροπία του.

Στάδιο αλκοολικού κώματος :   Η πυκνότητα του οινοπνεύματος στο αίμα ξεπερνάει τα 250 χιλ. %. Το άτομο εμφανίζει διαταραχές της αναπνοής, κατάργηση των αντανακλαστικών του φωτός και του κερατοειδή κ.ά. Σ’ αυτό το στάδιο υπάρχει κίνδυνος να πέσει το άτομο σε κώμα.

gli-pedia.blogspot.com

Αν η πυκνότητα του οινοπνεύματος στο αίμα ξεπεράσει τα 400 χιλ. %, υπάρχει κίνδυνος να παραλύσει ο προμήκης (οπότε επέρχεται ο θάνατος).

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω, η βαρύτητα των συμπτωμάτων εξαρτάται από την πυκνότητα του οινοπνεύματος στο αίμα. Με βάση αυτήν προσδιορίζεται και η νομική ευθύνη του ατόμου που γίνεται πρόξενος οδικού ατυχήματος ή άλλου αδικήματος υπό την επήρεια του οινοπνεύματος. Το όριο πάνω από το οποίο το άτομο έχει πλήρη νομική ευθύνη, διαφέρει σε κάθε χώρα.

Ο προσδιορισμός της πυκνότητας γίνεται με διάφορες μεθόδους (π.χ. στον εκπνεόμενο αέρα με ειδικές συσκευές), ακριβέστερη των οποίων είναι η μέθοδος της αέριας χρωματογραφίας.

gli-pedia.blogspot.com

Επιμέλεια Άρθρου & Φωτογραφίας : Λυμπερόπουλος Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου