Powered By Blogger

30 Μαΐου 2019

Το σαπούνι πολύτιμο καλλυντικό - To sapouni polytimo kallyntiko


gli-pedia.blogspot.com
  
Για τα χέρια, για το μπάνιο σας, αγοράζετε φυσικά τα λεγόμενα αρωματικά σαπούνια.  .   .  .


Γιατί το κοινό σαπούνι περιέχει μόλις 63% λιπαρές ουσίες κι` έτσι ξηραίνει το δέρμα. Ενώ τα σαπούνια τουαλέτας περιέχουν τουλάχιστον 80% λιπαρές ουσίες, και μαλακώνουν την επιδερμίδα.
Οι λιπαρές αυτές ουσίες είναι εξαιρετικής ποιότητος (χοιρινό λίπος, βοδινό λίπος, καρυδέλαιο, κοκοφινέλαιο) τελείως καθαρές και άοσμες. 

Το αλκάλι, που συνήθως περιέχεται στο σαπούνι, έχει χημικώς εξουδετερωθεί ώστε να μη βλάπτει το δέρμα. Αν οι λιπαρές ουσίες δεν είναι καλής ποιότητος, όσα αρώματα κι` αν προστεθούν, έστω και αν γίνει αποχρωματισμός κι` αφαιρεθεί η μυρωδιά, το σαπούνι θα είναι πάντοτε κακής ποιότητος.

Θα λιώσει γρήγορα, θα γίνεται μαλακό και θα χάσει το άρωμά του.

    Αντίθετα το καλής ποιότητος σαπούνι διατηρεί στο ακέραιο τα συστατικά του. Για να το διακρίνετε αρκεί να ξύσε τε το σαπούνι με το νύχι, ή, ένα μαχαίρι. Αν βγει ένα ολόκληρο κομμάτι, το σαπούνι είναι καλής ποιότητος και πρόσφατα κατασκευασμένο.


   Αν είναι παλαιότερο
 – γεγονός που δεν έχει σχέση με την ποιότητα.

-  Αλλά πάντοτε καλής ποιότητος, θ` αφήσει μία λεπτή σκόνη.
Αν το σαπούνι είναι κακής ποιότητος, τότε το σαπούνι είναι κακής ποιότητος, τότε με το ξύσιμο θ` αποχωρισθούν πλάκες σε λέπια.

   Τι σαπούνι θα διαλέξετε;   
                     Ακριβότερο, ή, φθηνότερο;

   Αν το σαπούνι είναι καλής ποιότητος, θα το διαπιστώσετε με το μικρό τρικ που αναφέρω. Το ακριβό, ή, το φθηνό είναι τελείως υποκειμενικό ζήτημα. Γιατί η τιμή εξαρτάται από τα αρώματα που περιέχει (η ίρις π.χ. είναι ακριβή).

   Τα αρωματικά σαπούνια έχουν θαυμάσια χρώματα και πρωτότυπα σχέδια. Τα περνούν με φανέλα να γυαλίσουν και τα συσκευάζουν προσεκτικά ώστε να διατηρούν στο ακέραιο το άρωμά τους.

   Εκτός από το άρωμα, πολλά σαπούνια, τα λεγόμενα καλλυντικά, έχουν και άλλα συστατικά ευεργετικά για το δέρμα, όπως λάδια, λανολίνη, γάλα, μέλι, γλυκερίνη, χαμομίλι. Για ν` αναφερθούν τα συστατικά αυτά πρέπει να περιέχονται στη σύνθεση του σαπουνιού τουλάχιστον κατά 2%.


   Ανάλογα με την επιδερμίδα σας θα διαλέξετε τον τύπο του σαπουνιού. . .

Για τις ξηρές επιδερμίδες κατάλληλα είναι τα σαπούνια με λανολίνη και γλυκερίνη, για τις ευαίσθητες επιδερμίδες το σαπούνι με χαμομήλι, με μέλι κλπ.             

gli-pedia.blogspot.com


    Επιμέλεια Άρθρου & Φωτογραφίας : Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου